Fisk är nyttigt! Eller…

Vi äter allt mer fisk i tron att all fisk är jättenyttig. Men efter att ha sett denna dokumentär vet jag inte om jag vill äta fisk mer. I alla fall inte odlad fisk.

Den berättar om hur giftiga kemikalier tillförs odlad fisk, den berättar om personer som inte vågar berätta inför kameran om vad de vet och den kallar en norsk toppolitiker för korrumperade. Det är Lisbeth Berg-Hansen som sitter på dubbla stolar med egna ekonomiska intressen.

Wikipedia:

”Berg-Hansen owns an 8% stake in SinkabergHansen AS, one of Norway’s salmon farms, through Jmj Invest AS.

NMF, a Norwegian environmental group, filed charges against Berg-Hansen in 2009 claiming that her own economic interests prompted her to violate the regulations she’s supposed to enforce.

A Nov 7 2013 France 2 documentary accuses Berg-Hansen of single-handedly relaxing the legal levels of toxins allowed in fish in Norway (she sits at the top of all the health advisory committees as well as all related research institutes.”

Ett steg är att välja ekologisk fisk. Ett annat är att leta efter viltfångad fisk. Det finns också något som heter pink lax som ska vara viltfångad i Stilla Havet.

En av de största anledningarna till att vi äter fisk är att få i oss omega 3. Många av oss äter också omega 3 som tillskott. Min favorit bland vetenskapsjournalisterna Ann Fernholm, skrev häromdagen ett intressant inlägg om just det. Och att vi kanske överdriver betydelsen av tillskottet.

Se den sevärda dokumentären om fiskeindustrin.

 

 

bo

www.optimeradig.se
Gillar du innehållet så blir jag jätteglad om du hjälper till att sprida budskapet vidare 🙂 Twittra t ex om min blogg. Och dela gärna detta inlägg. Bli gärna vän med mig på Facebook, och följ mig på Instagram. Kontakta mig på bennyottosson@me.com eller på tel 0708-519161.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *