Fasta dig frisk!

Kan periodisk fasta skydda mot ålders- och välfärdsrelaterade sjukdomar, som t ex hjärtsjukdomar, cancer, diabetes och demens. Ny forskning tyder på detta. Igår handlade Vetenskapens värld om just detta. Engelsmannen Michael Moosley åker till USA och intervjuar forskare. Han testar också lite olika fastemetoder och blir sen undersökt för att se resultatet. Mycket sevärt om du är intresserad i ämnet.

Jag har själv kört en 24-timmarsfasta varje vecka i drygt ett halvår, och tycket jag mår prima på det. Enligt programmet bör jag köra två 24-timmarsperioder per vecka. För mig är det inte det minsta plågsamt. Men det är nog lite individuellt. Och är du van vid socker och kolhydrater tror jag suget efter mat blir större. Jag läste först om det på Jonas Bergqvists blogg. Kan rekommenderas.

» Hela avsnittet av Vetenskapens Värld (startar 2.30 in i programmet)
» Fasta dig frisk (artikel SVT Nyheter)

Trailer för programmet

Vad tror du? Skulle det vara något för dig?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *