De vill att du ska bli sjuk…

Man har ju ibland hört att de enda som har ekonomi nog att betala för den enormt dyra forskningen kring kost och hälsa är de stora företagen, som t ex läkemedelsföretag, sockerbolag och läskedrycksföretag. Och därför får de såklart fram de resultat de önskar. Att vi ska vräka i oss mediciner så de tjänar pengar. T ex har jag nyligen läst att man kommit fram till att det inte är skadligt med högt blodtryck. Blodtrycksmediciner säljs bara i Sverige för 300 miljoner per år!

Docenten och läkaren Ralf Sundberg har skrivit boken ”Forskningsfusket – Så blir du lurad av kost- och läkemedelsindustrin”. Där avslöjar han de mest otroliga historier om fusket inom forskningen. Och det finns ända in i Socialstyrelsen i Sverige…

Läs gärna Pia Hellertz fina recension av boken. Så här skriver hon bl a:

”På detta sätt har forskare lyckats lura i oss att socker är hälsosamt, att margarin är hälsosamt, att höga kolesterolvärden är skadligt och tecken på sjukdom som behöver medicineras, att högt blodtryck är farligt och behöver medicineras, att högt blodsocker botas med att man äter mer av den mat som höjer blodsockret och mycket mera. Författarens diskussion omkring kolesterolet är verkligen skrämmande och intressant.”

Det verkar som författaren sett och blivit inspirerad av den intressanta filmen Thrives, som du hittar på YouTube.

Tankar om det?

Dela gärna budskapet…

» Köp boken här (sponsrad länk)

Forskningsfusket

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *